6 iunie 2011

Leapsa - saptamana muzicii de film - Sclava Isaura

    Am primit de ceva vreme o leapsa..de la Carmen intai..apoi de la tetris..in care trebuia sa postez melodii ce mi-au placut, melodii din filme. Dupa cum spuneam si atunci..nu mi s-a parut prea simpla leapsa pentru memoria mea  ( de multe ori nici titlul filmelor nu mi-l amintesc).. asa ca am tot amanat-o..pentru o zi... in care sa am timp sa caut pe youtube..pentru a-mi aminti ..Cum timpul liber e scurt si fractionat..am ales sa postez saptamana asta in fiecare zi muzica din cate un film..in felul asta rezolv leapsa si nu-mi suprasolicit nici fragila mea memorie :)
     Si uite asa ..mi-am aminitit ceva din frageda tinerete (eram in clasa a 8-a parca) cand imediat dupa Revolutie am savurat ca multi altii serialul Sclava Isaura..ce-l asteptam cu sufletul la gura si pregatita sa-mi sterg cate o lacrima..inainte de a se transforma in suvoi :) Actiunea filmului nu mi-o aduc foarte bine aminte..dar ceea ce-mi amintesc cu mare placere e muzica ce anunta inceperea unui nou episod.. Muzica aceasta evoca mare parte din sentimentele complexe traite in film..si are puterea parca de a transforma si birui suferinta, cruzimea, oboseala muncii grele, tristetea.. evocand foarte bine viata sclavilor negri pe plantatii. Nu mai retin daca melodia "Mas q nada" a fost in film..dar mi-am amintit-o, face parte aceleasi ritmuri care-mi plac :)









6 comentarii:

  1. Multumesc de preluare!
    Nu mai tin minte nimic din Sclava Isaura, stiu ca si eu abia asteptam cate un episod si plangeam mult. Eu imi aminteam ca a fost inainte de '89, dar nu bag mana in foc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohooo, ce vremuri, cu sclava Isaura, parca duminica dupa-masa era, iar duminica seara de la 19.00 era Dallas-ul :P Super amintiri ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. @tetris..acum cu siguranta l-as vedea cu alti ochi..si nici nu as mai avea rabdare sa vad atatea episoade. Nu mai stiu exact cand a fost, dar cred ca in '89-'90..imi amintesc ca eram in gimnaziu si am refuzat invitatia unui baiat la cinema pe motiv ca la acea ora se difuza Sclava Isaura :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @teo..exact..deci iti amintesti si tu :). Amintiri..or fi semne de batranete oare? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Oaaa... Sclava Isaura, ce vremuri... si vorba lui Teo si Dallas... Acum sunt atat de depasite si au fost date uitarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Irina..da..in contextul de atunci au avut un anume impact. Interesant cum mi-a ramas in memorie in special muzica :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails