21 decembrie 2010

Leapsa cu amintiri

Am primit "Stafeta intre bloggeri" sub forma unei lepse a amintirilor de la tetris si de la rontziki..le multumesc ca s-au gandit la mine si am promis ca o rezolv pana de Craciun..mai ales ca intr-adevar e o perioada in care de obicei ne invaluie amintirile de cand eram mici..si nu poti simti cu adevarat Craciunul decat prin sufletul si ochii de copil.


Cand erati mici

1. Ce raspundeati la întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare? 

La inceput cand eram chiar micuta...doctorita...dar era de fapt ideea si dorinta mamei. Apoi..m-am visat pe rand, scriitoare, cercetatoare in fizica (citisem o carte  despre Marie Curie), apoi creatoare de moda..arhitecta...si bineinteles ca n-am ajuns nici una dintre acestea :). Dar sunt optimista..cu noua lege a pensiilor mai am timp :))

2. Care erau desenele animate preferate?

Tom si Jerry,  Pisicile Aristocrate, Popeye Marinarul...

3. Care a fost cea mai frumoasa zi de nastere sarbatorita si de ce.

Nu stiu care a fost cea mai frumoasa...au fost frumoase toate pentru ca i-am simtit pe cei dragi alaturi, deci si cele sarbatorite doar in familie..pe la 11 ani a fost una sarbatorita cu mai multi colegi si prieteni..

4. Ce jocuri preferate aveati?

  Multe..pe langa jocurile clasice..pe care le jucam cand ne intalneam mai multi copii... ma jucam mult cu o vecina..si singura uneori ..era frumos ca aveam o curte mare si  inventam tot felul: farmacie si preparam medicamente din petale de flori cu apa si acuarele, magazin..vindeam frunze si ziceam ca-s legume, la o tejghea facuta din scanduri si cu un cantar improvizat cu pietre pe post de greutati..eram gimnaste si gaseam cate o barna intr-un copac, paralelele erau sforile de intins rufe , solul era sol.. mai eram si cantarete la manerele corzii de sarit..si multe altele. Dar sufeream ca nu stau la bloc unde erau mai multi copii :)

5. Ce va doreati sa faceti neaparat si inca nu ati reusit?

Ce nu am reusit nu spun decat atunci cand reusesc :) Dintre ce am reusit cat de cat..dansul si inotul..care le-am invatat si eu prin studentie, bineinteles ca ar fi fost mult mai usor daca le invatam de mica..

6. Care a fost prima pasiune sportiva si nu numai


Sahul :))..Ar mai fi fost poate..dar locuiam intr-un orasel mic in care nu prea era nimic organizat...decat ceva sporturi de iarna si in plus eram cam sensibiloasa la raceli ..bronsite.. Alte pasiuni in schimb..colindatul pe dealuri si prin paduri pe la bunica...si mai colectionam timbre :)

7. Care a fost primul cantaret/grup muzical preferat

Al Bano si Romina Power, ABBA, Julio Iglesias, Dida Dragan, Angela Similea..

8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Mos Craciun, Nicolae

Cel mai frumos obiect primit...a fost pe la 4 ani..o papusa imensa..si atunci l-am vazut si pe Mosul in realitate..si i-am recitat cu mari emotii primele strofe din Luceafarul :) Apoi ii scriam in fiecare an la Mosul sa imi aduca ski-uri, patine, bicicleta...dar mosul era grijuliu sa nu-mi rup .maini.. picioare..si venea tot cu lucruri practice..stilouri chinezesti mai ales..ca le tot pierdeam :D

Predau stafeta mai departe ..catorva dintre frumosii prieteni pe care imi place sa cred ca mi i-am facut prin intermediul blogului..Acuarele, BlueFreedom, Kitty, DoarEu, pandhoraa, QED.. si mi-ar placea sa-i vad putin copii si pe cei seriosi andreiradu, Joker si pheideas..care nu se prea ocupa cu lepsele :))

15 comentarii:

  1. Unele stilouri chinezeşti aveau peniţe din aur...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Catalin..iti predau si tie leapsa..ma gandeam ca nu se potriveste cu formatul blogului tau..dar o poti modifica..deja "vad" o fotografie cu un stilou cu penita de aur :)..desi cele mai multe erau doar suflate cu aur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţam de preluare! Foarte faine răspunsurile tale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc!, însă am răspuns, la o leapşă identică, acum câteva zile, numai că am făcut-o direct în pagina persoanei care m-a lepşuit...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rontz..mi-am amintit si de postarile tale despre copilarie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @catalin..atunci poti sa-mi dai un link..sau sa faci copy-paste :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc de preluare!
    Si daca tin eu bine minte locurile unde colindai, la bunica, erau chiar Apusenii
    Frumoase raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  8. @tetris..tii minte bine :)..iar optimismul cu pensionarea mi-a venit citind raspunsul tau :)..si chiar m-am apucat sa calculez cat mai am nu-mi venea sa cred :))

    RăspundețiȘtergere
  9. La faza cu jocurile eu nu am luat in calcul papusile!.... Pai da, cel mai mult imi placeau papusile, si impreuna cu prietena mea faceam scenarii, ne distram tare, iar ea se ocupa de vestimentatia lor.... O etapa fascinanta a fost aceasta... :)

    Am preluat-o si eu de la Tetris, dupa cum ai vazut!... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am distrat ca ai vazut partea plina a paharului: la cat mai avem pana la pensie, putem f bine sa ne reprofilam. Nu m-am gandit la asta :)

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    Bun regasit, tuturor!
    Fly, multam de leapsha... nu am mai "jucat" o leapsha de multa vreme.
    Mi-e tare teama ca voi confunda amintirile din copilarie cu placerile prezente. Tre' sa fiu tare atent!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @acuarele..e interesant cum citind cate o leapsa..ne mai aducem aminte cate ceva ..eu asa am patit..as tot scrie la ea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @tetris..ce sa facem..haz de necaz..pana nu se impoziteaza..poate asa reusim sa prindem pensia :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @andrei ..ai grija..mai ales la jocuri :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Craciun fericit, cu pace si lumina sfanta, cu bucurie si belsug!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails