21 iunie 2010

Din intelepciunea varstei de 8 ani..

     Pare exagerat sa spun intelepciune? Da ..lipseste experienta pe care o avem noi adultii, in schimb au un spirit de observatie de o mare acuratete si sunt asa sinceri si spontani.. Si mai au, la varsta lor, multa informatie. De aceea ma trezesc de multe ori ca raman surprinsa de ceea  ce spune baiatul meu de 8 ani. Intr-o zi vine si imi povesteste, ca a tot discutat cu un prieten si coleg de-al lui de la scoala, si s-au inteles, ca ei, cand o sa aiba o iubita, aceea va fi in primul rand desteapta, si nu neaparat frumoasa. Ca nu conteaza cum arati, ci ceea ce ai in cap. I-am explicat ca de fapt conteaza mai multe lucruri, si felul in care se poarta, si bunatatea :). Peste mai multe zile, se trezeste sa ma intrebe pe mine:
"- Mami, tu de ce te-ai casatorit cu tati, pentru ca e destept sau pentru ca e frumos?
  - Pentru ca e destept, harnic, serios, hotarat,....zic eu.
  - Da, dar conteaza si comportamentul, imi raspunde.
  - Da, asta e, conteaza si comportamentul,... si zambesc..."
   Conteaza totul si nimic la urma urmei, oare ce imi va spune peste cativa ani?

  In alta zi vine foarte voios de la scoala: "- Am o veste rea si una buna! Care ti-o spun prima? - Cea rea, bineinteles, ii raspund. - Am primit o pedeapsa si trebuie sa scriu de 50 de ori "nu mai rad de colegi in ora", iar vestea buna e ca te-a laudat Doamna ce bine m-ai educat, pentru ca dintre mai multi copii  care au ras am fost singurul care s-a ridicat in picioare si a recunoscut. Dar de fapt nu tu m-ai educat, eu m-am gandit sa procedez asa, dar nu am zis nimic, ca sa te laude si pe tine Doamna."  Am ras si i-am spus ca bine s-a gandit, desteptul lui mami :))  

8 comentarii:

  1. Te felicit în primul rând pe tine pentru inteligenţa copilului tău! Contează foarte mult ce lecţii primeşte în primii ani de viaţă şi dacă părinţii sunt mereu acolo cu sfaturi şi înţelegere ! Este ideal!
    Felicitări şi mai aşteptăm din aventurile fiului tău ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fly2sky...si eu am un baiat de 8 ani.God...nu-i asa ca in fiecare zi auzi...una noua?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Lolita, de fapt nu e meritul meu, eu sunt norocoasa ca am un baiat inteligent, si responsabila mai mult in privina comportamentului. Si toti parintii facem greseli..iar apoi le vedem la copiii nostri, ca intr-o oglinda, acum ca a mai crescut imi dau seama mai bine. O sa mai povestesc cred..ca trece timpul ..si le mai uitam..

    RăspundețiȘtergere
  4. MyEyesOnyou.. ma bucur..sunt curioasa cum o sa ne comportam ca soacre :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Neaparat povesteste, n-ai idee cum uiti apoi. Si spune si din ce emit buburuzele, eu tot micute si imbracate in rosu le vad :), dar cred ca au inceput sa spuna multe lucruri interesante. Si sunt asa simpatici cand stalcesc cuvintele :)
    Simpatic foc pustiul!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Tetris, stii cum e toate aste pentru parinti au o semnificatie aparte. Buburuzele...n-am cuvinte sa le descriu, au inceput sa spuna multe lucruri dar eu nu inteleg tot, dar le spun cu o intonatie asa convingatoare, si se uita la mine cu o privire.. si zic ..da am inteles ce spui :). La un moment ma gandeam...oare vorbesc cumva ungureste..de nu inteleg..ca le-am nascut la spital la TG. Mures :)). Se inteleg si intre ele..se bat de la jucarii..

    RăspundețiȘtergere
  7. Am dat si eu o concluzie la cele discutate de voi legat de Femeia alege!
    Te astept la o concluzie ...cand ai timp, pe la mine... o seara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  8. Joker..minunat..cu timpul e mai greu..dar cu siguranta o sa-mi spun parerea..chiar daca mai tarziu .:)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails